Kronen & bruggen

Kroon plaatsen

Is uw kies afgebroken? Uw tand te vaak gevuld? Laat een kroon plaatsen, zodat uw tand of kies behouden blijft. Hierdoor kunt u weer beter kauwen, is uw gebit weer compleet en ziet deze er mooier uit.

Wanneer is een kroon nodig?

Er zijn meerdere situaties wanneer een kroon geplaatst kan worden, zoals:

  • Een tand of kies verwijderd is en u een holte heeft
  • Een tand of kies vaak gevuld is;
  • Een kies afgebroken is;
  • Tanden verkleurd zijn;
  • Tanden slecht gevormd zijn;
Kronen en Bruggen

Brug plaatsen

Is een tand of kies getrokken waardoor er een gat is ontstaan? Dit kan zeer vervelend zijn met eten en/of er niet mooi uitzien. Door de tanden aan beide kanten daarnaast te slijpen en meerdere kronen te plaatsen die aan elkaar zitten, ontstaat er een brug, waardoor het gat opgevuld is.

Brug plaatsen

Wanneer u last heeft tijdens het kauwen, zorgt een brug voor een oplossing. Hierdoor kunt u weer beter kauwen. Vindt u het gat in uw gebit (waar de tand/kies is getrokken) lelijk, dan wordt dit met een brug opgelost.

Met een brug wordt ook voorkomen dat de naastgelegen tanden scheef gaan staan.

Kronen en Bruggen

Cerec® Behandelingen bij tandarts Kamerling

Bij ons in de praktijk werken wij al vanaf 1999 met het Cerec ® systeem. Inlay’s , kronen en tegenwoordig zelfs bruggen kunnen gemaakt worden m.b.v. computertechniek.

Er wordt met een speciale 3D camera een foto gemaakt van uw schoongemaakte en geslepen tand of kies. Vervolgens wordt een ontwerp gemaakt op de computer en uit een blokje zeer sterk porselein een vulling, kroon of sierschildje (facing op een voortand) geslepen.

In dezelfde zitting wordt nu de restauratie bij de patiënt in de mond geplaatst. Dus alles klaar in twee uur! Zonder happen en noodvoorzieningen!