Verzekeringen

Zorgverzekering opzeggen

U kunt één keer per jaar van zorgverzekeraar veranderen. Uw huidige zorgverzekeraar stuurt aan het einde van het jaar de nieuwe premie en de nieuwe polisvoorwaarde voor het volgende jaar. U kunt dan voor 1 januari van het nieuwe jaar uw huidige zorgverzekering opzeggen. U dient wel rekening te houden met de bezorging van de post tijdens de feestdagen. Wees er op tijd bij. Als u een achterstand heeft in de betaling van uw premie kunt u niet uw huidige zorgverzekering opzeggen. Als u, uw huidige verzekering niet opzegt, dan blijft u automatisch voor het volgende jaar bij dezelfde zorgverzekeraar verzekerd.

img 0017 small - Verzekering

Nieuwe zorgverzekering afsluiten

Als u, uw huidige verzekering heeft opgezegd, heeft u tot 1 februari van het nieuwe jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. De verzekering bij de nieuwe zorgverzekeraar gaat dan wel (met terugwerkende kracht) op 1 januari in. Als u te laat bent met het afsluiten van een verzekering bij een nieuwe verzekeraar kunt u een boete krijgen. De verzekeraars hebben voor de basisverzekering een acceptatieplicht, maar voor een aanvullende verzekering geldt dit niet. Als u een aanvullende verzekering afsluit moet u vaak een medische verklaring invullen. Hou hier rekening mee, want de verwerking van de gegevens kan extra tijd kosten.

Nieuwe zorgverzekeraar oude verzekering laten opzeggen

Daarnaast kunt u ook aan uw nieuwe zorgverzekeraar vragen om uw oude zorgverzekering op te zeggen. Dit is mogelijk doordat er afspraken zijn gemaakt tussen de verschillende zorgverzekeraars. Als u wilt dat uw nieuwe verzekeraar dit voor u doet, dient u zich wel voor 1 januari van het nieuwe jaar te hebben aangemeld bij uw nieuwe zorgverzekeraar, anders heeft de nieuwe zorgverzekeraar te weinig tijd om uw oude zorgverzekering op te zeggen.

groepsfoto kamerling1 - Verzekering