Orthodontie

Tandartspraktijk Kamerling Groningen

Orthodontie is het specialisme binnen tandheelkunde dat gericht is op het recht zetten van tanden en de beïnvloeding van de groei van de kaken zodat er een harmonieus gelaat ontstaat. Met de orthodontie behandeling van Tandarts Kamerling krijgt u naar verloop van tijd een mooi recht gebit.

yingpis kalayom 133680 - Orthodontie

Wanneer moet ik naar de orthodontist?

Het hebben van een scheef gebit of scheve tanden is veelal genetisch bepaald. Wanneer de onrechte delen van het gebit klachten als gevolg hebben doet u zich er verstandig aan om een bezoekje te brengen aan de orthodontist.

Een mooi recht gebit is niet alleen weggelegd voor kinderen. Veel volwassenen lopen ook al heel lang met tandstand-problemen rond en weten niet dat beugelbehandelingen tot op hoge leeftijd een oplossing kunnen bieden. De meeste beugelbehandelingen bij jeugdigen en volwassenen worden gewoon bij ons in de praktijk uitgevoerd. Dit geldt voor functionele bijtbeugels, plaatapparaten en vaste beugels.

Het proces van de orthodontie behandeling bij Tandarts Kamerling

De orthodontist zal bij het bezoek diagnosticeren welke tanden of andere delen van het gebit niet recht gegroeid zijn. Hierbij wordt er gelet op de stand van de boven- en onderkaak en de vorm van het gezicht. Afhankelijk van de diagnose en uw wensen wordt er een behandelingsplan opgesteld. Hierin staat wat er gaat gebeuren en in welke volgorde en welke beugel(s) benodigd zijn voor de juiste correctie van het gebit.

groepsfoto kamerling1 - Orthodontie

Uw tandarts is ook uw orthodontist!

Het grote voordeel als klant zijnde bij Tandarts Kamerling Groningen is dat u voor orthodontie behandelingen gewoon bij uw eigen tandarts terecht kunt. Voor verdere vragen over orthodontie kunt u contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u altijd voor dit soort vragen bij uw tandarts terecht.