Orthodontie

Tandartspraktijk Kamerling Groningen

Orthodontie is het specialisme binnen tandheelkunde dat gericht is op het recht zetten van tanden en de beïnvloeding van de groei van de kaken zodat er een harmonieus gelaat ontstaat. Met de orthodontische behandeling van tandarts Kamerling krijgt u naar verloop van tijd een mooi recht gebit.

Orthodontie

Wanneer is een beugelbehandeling verstandig ?

  Het hebben van een scheef gebit of scheve tanden is veelal erfelijk bepaald.  Er kunnen hierdoor esthetische en/of functionele problemen ontstaan. Uw tandarts adviseert of een beugelbehandeling verstandig is. De meeste beugelbehandelingen doen wij in de eigen praktijk. Dit geldt voor functionele bijtbeugels, plaatapparaten en vaste beugels. Bij ernstige afwijkingen verwijzen wij naar een orthodontist.

Een mooi recht gebit is niet alleen weggelegd voor kinderen. Veel volwassenen lopen ook al heel lang met tandstand-problemen rond en weten niet dat beugelbehandelingen tot op hoge leeftijd een oplossing kunnen bieden!

Vraag gerust om informatie.

 

De orthodontische behandeling bij Tandarts Kamerling

De tandarts zal bij het bezoek kijken welke tanden of andere delen van het gebit niet recht gegroeid zijn. Hierbij wordt er gelet op de stand van de boven- en onderkaak en de vorm van het gezicht. Afhankelijk van de diagnose en uw wensen wordt er een behandelingsplan opgesteld. Hierin staat wat er gaat gebeuren en in welke volgorde en welke beugel(s) benodigd zijn voor de juiste correctie van het gebit.

Orthodontie

Uw tandarts doet ook orthodontie!

Het grote voordeel als klant zijnde bij Tandarts Kamerling Groningen is dat u voor orthodontische behandelingen gewoon bij uw eigen tandarts terecht kunt. Voor verdere vragen over orthodontie kunt u contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u altijd voor dit soort vragen bij uw tandarts terecht.